Technobility neemt ICT activiteiten en medewerkers met autisme Flincl over

Technobility neemt ICT activiteiten en medewerkers met autisme Flincl overMet deze overname verstevigt Technobility haar positie als ICT dienstverlener op het gebied van digitale toegankelijkheid en testen van (applied) games, mobile en online apps. Daarmee is Technobility één van de partijen in Nederland die geaccepteerd  is als inspectie-instelling door Stichting drempelvrij.nl.

Over Technobility

Technobility is een allround ICT dienstverlener die werkt met mensen met autisme en deel uitmaakt van consortium IN2IT. Technobility verzorgt met haar medewerkers hoogstaande producties zoals softwaretesting en webdevelopment. Daarnaast kunnen medewerkers van Technobility zowel individueel als projectmatig worden gedetacheerd bij opdrachtgevers.

In het ICT & Media Talent Center van Technobility worden werkzoekenden uit diverse geledingen van de arbeidsmarkt toegeleid naar een baan als ICT-er. Middels de eigen recruitmentorganisatie worden gecertificeerde medewerkers geplaatst bij diverse opdrachtgevers binnen de ICT sector.

Toegevoegde waarde

Met de uitbereiding van activiteiten denkt Technobility een vaste positie te verwerven in een nieuwe wereld die toegankelijkheid heet. Met deze overname maakt Technobility de weg vrij voor een zeer breed productenpalet, aan te bieden in Nederland. Zij is zodoende in staat om in te spelen op de toenemende vraag naar gekwalificeerde ICT professionals.

Digitale Toegankelijkheid

Op het gebied van digitale toegankelijkheid wordt de samenwerking voortgezet met Stichting drempelvrij.nl, waardoor Technobility inspectie-instelling is t.b.v. het behalen van het Waarmerk drempelvrij.nl. Alle klantrelaties en samenwerkingspartners van Flincl, waaronder het Ministerie van BZK, worden door Technobility overgenomen.

Technobility heeft op dit moment zo’n 20 medewerkers in dienst en begeleid zo’n 50  kandidaten vanuit het ICT & Media Talent Center naar een passende baan binnen de ICT. De ambitie is om in 2016 ruim 120 mensen met autisme toe te leiden naar een baan in de ICT.

Voor meer informatie:

  • Joost Eijkens, algemeen directeur Technobility (06-51992021)
  • Eddy Dekkers, manager Technobility, voorheen directeur Flincl (06-52591482)